Ga naar de inhoud

Kuikens, kikkerdril en eieren

Op de Dierenweide staat momenteel een interessante tentoonstelling uitgestald.
Er is een bak met kikkerdril waar binnen 3 weken zgn. donderkopjes uitkomen. Ook wel kikkervisjes genoemd. Eerst zijn het gewoon visjes. Na een aantal weken krijgen ze pootjes en nog later worden het echte kikkers. Dat is het moment om de kikkers terug te zetten in het water. Want echte kikkers mag je niet houden.


Er staat ook een grote hoeveelheid eieren uitgestald. In alle maten en kleuren. Van heel klein, enkele grammen ( de koolmees), tot 1500 gram. (de struisvogel) en van wit via blauw en bruin naar zwart.

Tot slot staat er een grote bak met kuikentjes. Onze eigen kippen zijn te oud om bevruchte eieren te leggen en daarom hebben we broedeieren van elders gehaald en die met de broedmachine uitgebroed. Het is de bedoeling dat de kuikentjes uiteindelijk onze eigen kippen gaan vervangen. Door een defect in de broedmachine zijn er niet zoveel kuikens uitgekomen dus er moet nog een 2e broedronde komen. Voor onze oude kippen hebben we een mooie boomgaard gevonden waar ze los mogen lopen en daar hun oude dag doorbrengen.

STICHTING DIERENWEIDE HARDERWIJK

Bezoekadres

Middelste Wei 1

3844 HT Harderwijk

Contact algemeen

Secretariaat Stichting Dierenweide Harderwijk

Klavermeen 2

3844 PR  Harderwijk

 

VOLG ONS

LINKS