Ga naar de inhoud

Geiten

Variëteiten
Geiten bestaan in een groot aantal variëteiten. Hieronder de soorten, die wij hebben:

Anglo-Nubische geit 

De Anglo-Nubische geit komt van oorsprong uit Soedan en India. Het ras is in Engeland verbeterd. Typische kenmerken zijn de slap hangende oren en de iets gebogen neus waardoor hij iets “aristocratisch” heeft. Ook de lange poten en de hoog opgerichte houding zijn typisch voor deze geit. Deze geiten komen in alle kleuren voor.

Dwerggeit

De Dwerggeiten komen oorspronkelijk uit Afrika. Het zijn waarschijnlijk afstammelingen van gewone geiten, maar door schaarste en droogte zijn ze klein gebleven. Voor droge tropengebieden zijn geiten rampzalig, omdat ze alles eten wat net ontspruit. Deze dieren zouden de oorzaak kunnen zijn van het ontstaan van de Sahara.

Saanengeit

De Saanengeit komt vermoedelijk oorspronkelijk uit Zwitserland. Deze geit is een echte melkgeit. De Saanengeit komt heel veel voor in Engeland en Amerika. Een goed ontwikkelde, ruim gebouwde, correcte, sterke, hoogbenige geit met stevig gevulde romp.

Bonte geit

De bonte geit wordt al lange tijd in Nederland en omringende landen gefokt. Hoogbenige ruim gebouwde gerekte geit, waarvan de onderdelen in goede verhouding tot elkaar in ontwikkeling staan.
De vlekken mogen zowel zwart als bruin zijn. De bonte geit komt zowel gehoornd als ongehoord voor.

Bezoekadres

Middelste Wei 1

3844 HT Harderwijk

Contact algemeen

Secretariaat Stichting Dierenweide Harderwijk

Klavermeen 2

3844 PR Harderwijk

VOLG ONS

LINKS